Ο κρυμμένος θησαυρός του Αιγαίου

Ο καλά κρυμμένος θησαυρός του Αιγαίου.

Ψηλά στο βορειανατολικό Αιγαίο, εκεί που ο άνεμος δεν σταματά βρίσκεται το 8ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Λήμνος. Η ομορφότερη πεταλούδα στην επιφάνεια της θάλασσας με πλούσια ιστορία, μαγευτικές παραλίες, γραφικά χωριά, αξιοζήλευτα τοπικά προϊόντα, χρυσούς κάμπους και αναμφισβήτητα χρυσούς ανθρώπους!

Ανακαλύπτοντας τον τόπο αυτό, μαγεύεσαι από το κάστρο του, στην πρωτεύουσα του νησιού Μύρινα, κτισμένο από το 1186 και σπίτι πολλών ελαφιών, τους αρχαιολογικούς του χώρους καθώς και την αγάπη των κατοίκων για την ενασχόληση τους με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Γύρω από την πρωτεύουσα βρίσκονται 31 χωριά στα οποία δίνουν ζωή άνθρωποι που κρατάνε ψηλά τις αξίες, υγρότοποι όπου φλαμίνγκο και κύκνοι κάνουν την παρουσία τους.Τα τελευταία χρόνια το νησί φιλοξενεί το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου με όλο και περισσότερους φοιτητές να έρχονται για σπουδές.

Όταν το καλοκαίρι φτάνει, τουρίστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται να γευτούν τα γαλανά νερά των παραλιών, τον ήλιο και την νυχτερινή ζωή. Η Λήμνος είναι ηφαιστειογενές νησί. Αν και δεν έχει δάση, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά κι αμπέλια. Επίσης, έχει υπέροχες και καθαρές παραλίες και είναι ένα νησί ιδανικό για ήρεμες διακοπές. Η διαφορά του νησιού της Λήμνου από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά βρίσκεται στο ότι όταν οι ζεστές μέρες φεύγουν, η μαγεία που σου προσφέρει αυτός ο τόπος παραμένει.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να επισκεφτείς κι εσύ το νησί αυτό, γιατί όσοι έρχονται μια φορά, είναι σίγουρο ότι θα ξανάρθουν